Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έντονες πιέσεις στις ευρωαγορές

Σε κλοιό πιέσεων οι ευρωπαϊκές αγορές, νέο ιστορικό χαμηλό του ευρώ έναντι του φράγκου και άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων της περιφέρειας. Κάθετη πτώση 2,8% στο Μιλάνο και σημαντικές πιέσεις στις τράπεζες.

Έντονες ρευστοποιήσεις καταγράφονται στις ευρωπαϊκές αγορές καθώς κορυφώνεται η ανησυχία για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους. Μετά την υποβάθμιση της Ελλάδας από την Fitch, την προειδοποίηση της S&P για την Ιταλία και την βαριά ήττα της ισπανικής κυβέρνησης στις τοπικές εκλογές, οι ανησυχίες για το τι μέλλει γενέσθαι εντείνονται.

Ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 1,53% στις 7155 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 1,42% στις 3934 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100
Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 1,24% στις 10099 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει απώλειες 0,47% στις 7652 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIΒ υποχωρεί κατά 2,75% στις 20650 μονάδες.

Το ευρώ υποχωρεί στο 1,4036 δολ. και σε νέο ιστορικό χαμηλό έναντι του φράγκου, ενώ έντονα ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων Ισπανίας και Ιταλίας.

Οι τράπεζες ηγούνται των απωλειών με την Commerzbank να δέχεται πιέσεις 5,1% ενώ και ο κλάδος των αερομεταφορών κινείται πτωτικά μετά την έκρηξη του ηφαιστείου στην Ισλανδία, που απειλεί με νέο εφιάλτη διαρκείας στις αερομεταφορές

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v