Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτουν οι ευρωπαϊκές αγορές

Ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές και τα futures της Wall Street, μετά τις απώλειες των τελευταίων συνεδριάσεων και με στήριξη από την ανάκαμψη του μεταλλευτικού κλάδου, αλλά και τα αποτελέσματα της Dell.

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές αλλά και τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street, μετά τις απώλειες των τελευταίων συνεδριάσεων και με στήριξη από την ανάκαμψη του μεταλλευτικού κλάδου, αλλά και τα αποτελέσματα της Dell.

Ο γερμανικός δείκτης DAX 30 ενισχύεται κατά 0,48% στις 7291 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,69% στις 3968 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,78% στις 5906 μονάδες.

Μικτή πάντως είναι η εικόνα στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου. Ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,18% στις 10289 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει απώλειες 0,58% στις 7686 μονάδες ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,07% στις 21243 μονάδες.

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι μετά τις ρευστοποιήσεις των τελευταίων συνεδριάσεων, αρκετοί επενδυτές σπεύδουν να εκμεταλλευτούν τις αγοραστικές ευκαιρίες. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Thomson Reuters, το Ρ/Ε του Stoxx Europe 600 ανέρχεται στο 10,7 ενώ ο 10ετής μέσος όρος ανέρχεται στο 13,5

Κέρδη μεγαλύτερα του 2% καταγράφει η μετοχή της Deutsche Telekom μετά την αναβάθμιση της μετοχής από την Bank of America Merrill Lynch σε «buy» από neutral ενώ παράλληλα η Citigroup αναβάθμισε την τιμή στόχο στα 12,2 ευρώ από 11 ευρώ.

Έντονα ανοδικά κινείται ο μεταλλευτικός κλάδος, καθώς ανακάμπτουν οι τιμές των μετάλλων. Σημαντικά κέρδη καταγράφονται και στον τεχνολογικό κλάδο μετά τα θετικά αποτελέσματα της Dell. Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται πλέον στην προγραμματισμένη ανακοίνωση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, αναζητώντας ενδείξεις για την αναπτυξιακή πορεία, αλλά και την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v