Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Επιφυλακτική στάση των επενδυτών σε ευρωαγορές και Wall καθώς το Eurogroup άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο reprofiling του ελληνικού χρέους, ενώ αναμένονται στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ

Επιφυλακτική στάση τηρούν οι επενδυτές ένθεν κι ένθεν του Ατλαντικού καθώς οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών άφησαν για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο reprofiling του ελληνικού χρέους, ενώ παράλληλα στην Wall αναμένονται κρίσιμα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και οικονομικά μεγέθη.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 υποχωρεί κατά 0,5% στις 7350 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει οριακή άνοδο 0,05% στις 3991 μονάδες ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,03% στις 5925 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,41% στις 10406 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει απώλειες 0,16% στις 7729 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,1% στις 21706 μονάδες.

Μικρή άνοδο της τάξεως του 0,3% δείχνουν τα futures για τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες της Wall Street

Η μετοχή της Vodafone καταγράφει σημαντική άνοδο μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Αντιθέτως, οι μετοχές τραπεζών που έχουν μεγάλη έκθεση στην ελληνική κρίση χρέους, όπως η Dexia και η Credit Agricole δέχονται έντονες πιέσεις.

Η προσοχή στρέφεται τώρα στα στοιχεία που αναμένονται για την βιομηχανική παραγωγή και τις εκκινήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ, αλλά και στα αποτελέσματα της Hewlett Packard

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v