Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις ευρωαγορές

Πιέσεις στους ευρωπαϊκούς δείκτες λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup και καθώς κορυφώνεται η αγωνία για το εάν θα ληφθούν τελικά αποφάσεις για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης χρέους.

Νευρικότητα επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές, λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup και καθώς κορυφώνεται η αγωνία για το εάν θα ληφθούν τελικά αποφάσεις για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης χρέους.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,83%, στις 7.341 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 1,18%, στις 3.971 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,29%, στις 5.908 μονάδες.

Αρνητικό το κλίμα και στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου: ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,58%, στις 10.293 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει απώλειες 0,28%, στις 7.744 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,9%, στις 21.570 μονάδες.

Οι τράπεζες και οι αυτοκινητοβιομηχανίες είναι οι κλάδοι που καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες, ενώ η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στις Βρυξέλλες όπου διεξάγεται το Eurogroup, χωρίς την παρουσία του κ. Dominique Strauss-Kahn, μετά τις γνωστές εξελίξεις. Καθώς κορυφώνεται η ανησυχία για το τι θα αποφασιστεί, το ευρώ υποχώρησε στο 1,4048 δολ., που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τις 30 Μαρτίου και αντιστοιχεί σε πτώση 6% από το 1,4940 που είχε καταγραφεί πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

Νωρίτερα, και οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν πτωτικά, καθώς σύμβουλος της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας προειδοποίησε για νέες αυξήσεις επιτοκίων στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v