Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο οι ευρωπαϊκές αγορές

Διευρυμένες απώλειες σε ευρωπαϊκές και futures της Wall. Στο στόχαστρο οι μετοχές του μεταλλευτικού κλάδου καθώς συνεχίζεται το sell off στα εμπορεύματα, αλλά και οι ασφαλιστικές μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα

Διευρυμένες απώλειες καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, ενώ αρνητικό πρόσημο παρουσιάζουν και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street με ιδιαίτερες πιέσεις στον μεταλλευτικό και τον ασφαλιστικό κλάδο.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 υποχωρεί κατά 1,49% στις 7383 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 1,38% στις 4001 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 1,07% στις 5911 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 1,05% στις 10420 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει απώλειες 0,3% στις 7750 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί κατά 1,39% στις 21724 μονάδες.

Οι μετοχές του μεταλλευτικού κλάδου βρίσκονται στο στόχαστρο ενόσω συνεχίζεται το sell off στις τιμές των εμπορευμάτων με την τιμή του πετρελαίου να υποχωρεί κατά 2 δολ./βαρέλι και την τιμή του χαλκού σε χαμηλό 5 μηνών. Και ο ασφαλιστικός κλάδος όμως, δέχεται έντονες πιέσεις μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Aegon και της Allianz

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v