Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ευρωαγορές με το βλέμμα στην Αθήνα

Ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές, με αφορμή και το δημοσίευμα (που διαψεύστηκε από το ΥΠΟΙΚ) για συμφωνία των Ευρωπαίων εταίρων ως προς την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους.

Ανοδικά κινούνται οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά την είδηση για ενδεχόμενη συμφωνία των Ευρωπαίων εταίρων ως προς την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης χρέους

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,98% στις 7478μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,68% στις 4034 μονάδες ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,46% στις 5.969 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός IBΕX ενισχύεται κατά 0,68% στις 10467 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI υποχωρεί κατά 0,62% στις 7720 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,778% στις 21837 μονάδες

Επισημαίνεται ότι το πρακτορείο Dow Jones, επικαλούμενο Έλληνα κυβερνητικό αξιωματούχο, αποκαλύπτει ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες εξετάζουν νέο πακέτο ύψους σχεδόν 60 δισ. για την Ελλάδα, που θα «σφραγιστεί» τον επόμενο μήνα.

Παράλληλα όμως, θετικά κρίνεται η εκτίναξη του κινεζικού εμπορικού πλεονάσματος στο υψηλότερο επίπεδο τεσσάρων μηνών, γεγονός που στηρίζει τις τιμές των εμπορευμάτων και κατ’ επέκταση τις μετοχές του μεταλλευτικού κλάδου/.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v