Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρυμένες απώλειες στις ευρωαγορές

Πιέσεις στους ευρωπαϊκούς δείκτες, καθώς εντείνονται οι συζητήσεις και οι φημολογίες περί ενδεχόμενης αναπροσαρμογής τόσο του ελληνικού, όσο και του ιρλανδικού πακέτου στήριξης. Ανοδικά τα futures της Wall

Διευρυμένες απώλειες καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς εντείνονται οι συζητήσεις και οι φημολογίες περί ενδεχόμενης αναπροσαρμογής τόσο του ελληνικού, όσο και του ιρλανδικού πακέτου στήριξης.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,9% στις 7425 μονάδες , ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,94% στις 4019 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,6% στις 5940 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 1,46% στις 10455 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει απώλειες 0,59% στις 7768 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,92% στις 21751 μονάδες

Ο τραπεζικός κλάδος δέχεται σημαντικές πιέσεις, μετά τα αποτελέσματα της HSBC αλλά και την απόφαση της Βρετανικής Ένωσης Τραπεζών ουσιαστικά να εγκαταλείψει τον δικαστικό αγώνα και να προχωρήσει σε αποζημιώσεις των δανειοληπτών στους οποίους επιβλήθηκαν ασφαλιστικά συμβόλαια για την εξόφληση των δανείων.

Πτωτικά κινείται και ο κλάδος των εταιρειών κοινής ωφέλειας καθώς η βρετανική Centrica δήλωσε επιφυλακτική για την κερδοφορία του έτους.

Ανοδικά πάντως, κινείται ο μεταλλευτικός κλάδος καθώς ανακάμπτουν και οι τιμές των εμπορευμάτων μετά το έντονο sell off της προηγούμενης εβδομάδας.

Ανοδικά ωστόσο, κινούνται τα futures των χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, καθώς οι επενδυτές δεν αναμένουν σήμερα κρίσιμα μακροοικονομικά στοιχεία ούτε εταιρικά αποτελέσματα. Η προσοχή στρέφεται αντιθέτως στις σινο-αμερικανικές συναντήσεις αυτή την εβδομάδα στην Ουάσιγκτον

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v