Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα ευρωαγορών ενόψει ανεργίας ΗΠΑ

Μικτή εικόνα επικρατεί στις ευρωαγορές, καθώς η ανάκαμψη των τραπεζών ισοφαρίζει τις πιέσεις σε επιχειρήσεις πετρελαίου και άλλων εμπορευμάτων. Όλα τα βλέμματα στην αμερικανική ανεργία.

Μικτή εικόνα εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η ανάκαμψη των τραπεζών υπό τον πρίσμα των σημερινών ανακοινώσεων αποτελεσμάτων α΄τριμήνου, ισοφαρίζει τις πιέσεις από τις εταιρίες πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς και μετάλλων και άλλων εμπορευμάτων.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην ανακοίνωση για την αμερικανική αγορά εργασίας, που θα δώσει πολύ σημαντικές ενδείξεις για την κατάσταση της υγείας της αμερικανικής οικονομίας. Οι πρόσφατες ενδείξεις επιβράδυνσης της ανάπτυξης στις ΗΠΑ, την Κίνα και άλλες οικονομίες, έχουν προκαλέσει ανατροπή στην ανοδική πορεία ριψοκίνδυνων ενεργητικών το τελευταίο διάστημα.

Οι αγορές futures προοιωνίζονται θετικό άνοιγμα στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά τις έντονες χθεσινές απώλειες.

Ο δείκτης Stoxx Europe 600 διαμορφώνεται σχεδόν αμετάβλητος στις 277,67 μονάδες, σημειώνοντας όμως πτώση 1,9% στο σύνολο της εβδομάδας.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,35% στις 5.899 μονάδες, ο DAX κερδίζει 0,55% στις 7.418 μονάδες, ενώ ο CAC ενισχύεται 0,33% στις 4.018 μονάδες.

Η BP και η Royal Dutch Shell υποχωρούν καθώς το πετρέλαιο εμφανίζει τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες από το 2008.

Η Belgacom βουλιάζει 5,6% μετά την υποβάθμιση των προβλέψεών της.

Η Royal Bank of Scotland αντιδρά με ράλι 5,2% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της και την πρόβλεψη επιστροφής σε κερδοφορία φέτος.

Στον αντίποδα, η νορβηγική τράπεζα DnB NOR ASA βουλιάζει 5,5% καθώς τα αποτελέσματά της δεν ικανοποίησαν τους αναλυτές.

Από τις 216 επιχειρήσεις του δείκτη Stoxx 600 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου, οι 128 έχουν ξεπεράσει τις προβλέψεις των αναλυτών. Το αντίστοιχο ποσοστό στις ΗΠΑ είναι 73%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v