Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Merkel: Δεν θέλει τον Draghi στην ΕΚΤ λόγω χρέους

Αν και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών φέρεται να στηρίζει την υποψηφιότητα Mario Draghi για τη θέση του επικεφαλής της ΕΚΤ, η καγκελάριος Angela Merkel δηλώνει κατά της ιδέας.

Merkel: Δεν θέλει τον Draghi στην ΕΚΤ λόγω χρέους
Η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών κ. Christine Lagarde δήλωσε ότι ο Γερμανός ομόλογός της, κ. Wolfgang Schauble, στηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Mario Draghi για τη θέση του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά η Γερμανίδα καγκελάριος κ. Angela Merkel, σε συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό "Der Spiegel", δήλωσε ότι δεν έχει ακόμη αποδεχτεί τον αντικαταστάτη.

Σύμφωνα με το περιοδικό, η κ. Merkel δεν αποδέχεται τον Ιταλό κεντρικό τραπεζίτη εξαιτίας του κακού ιστορικού της Ιταλίας με το δημόσιο χρέος. Προτιμά, αντιθέτως, ο κ. Draghi να διαδεχθεί τον κ. D. Strauss-Kahn στην ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο κ. Draghi, φαβορί για τη διαδοχή του κ. Jean-Claude Trichet, έχει κερδίσει την υποστήριξη πολλών Ευρωπαίων αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων και τον Πρόεδρο της Γαλλίας, η Γερμανία όμως δεν έχει ακόμα δώσει επισήμως την... ευλογία της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v