Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deutsche Telekom: Πτώση 37% στα κέρδη Q1

Πτώση της τάξεως του 37% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Deutsche Telekom το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, λόγω της υποχώρησης των κερδών στις μονάδες της εταιρίας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία.

Deutsche Telekom: Πτώση 37% στα κέρδη Q1
Πτώση της τάξεως του 37% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Deutsche Telekom το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης λόγω της υποχώρησης των κερδών στις μονάδες της εταιρίας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία και της μείωσης των πελατών στην T-Mobile USA.

Τα καθαρά κέρδη του γερμανικού τηλεπικοινωνιακού ομίλου διαμορφώθηκαν στα 480 εκατ. ευρώ, έναντι των 767 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και κερδών ύψους 572 εκατ. ευρώ που ανέμεναν αναλυτές οι οποίοι συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg.

Ο κύκλος εργασιών υποχώρησε κατά 7,7%, στα 14,6 εκατ. ευρώ, έναντι των εκτιμήσεων των αναλυτών για κύκλο εργασιών 14,8 εκατ. ευρώ.

Η εταιρία, πάντως, επιβεβαίωσε την πρόβλεψή της για προσαρμοσμένα EBITDA 19,1 δισ. ευρώ στο σύνολο της χρήσης και για ελεύθερες ταμειακές ροές τουλάχιστον 6,5 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι στην ανακοίνωση της Deutsche Telekom αναφέρεται πως ο κύκλος εργασιών και τα προσαρμοσμένα EBITDA του ΟΤΕ κατέγραψαν πτώση 12,5% και 13,6% αντίστοιχα στο πρώτο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v