Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

Οι εντεινόμενες φήμες για νέο δάνειο στην Ελλάδα και οι θετικές εκπλήξεις στα εταιρικά αποτελέσματα ωθούν τις ευρωπαϊκές αγορές. Ανοδικά και τα futures της Wall εν αναμονή μεγάλου deal από την Microsoft.

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές εν μέσω μπαράζ ειδήσεων και φημών για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, αλλά και με στήριξη από την εικόνα των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 1,45% στις 7517 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 1,32% στις 4060 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,21% στις 6014 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,61% στις 10459 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI υποχωρεί κατά 0,48% στις 7730 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,88% στις 21857 μονάδες.

Επισημαίνεται ότι νωρίτερα σήμερα, δημοσίευμα του Dow Jones Newswire αποκάλυψε πως τον επόμενο μήνα θα ολοκληρωθεί συμφωνία για νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας ύψους 60 δις. ευρώ. Ακολούθησαν διαψεύσεις από αρκετές πηγές, χωρίς ωστόσο να ανακοπεί η πτωτική πορεία στα spread και τα CDS των ελληνικών ομολόγων. Το αποτέλεσμα ήταν και η ανάκαμψη που καταγράφεται στις μετοχές του τραπεζικού κλάδου, με τον Stoxx 600 banking index να ενισχύεται κατά 1%

Παράλληλα, τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν από την Deutsche Post αλλά και την Intercontinental Hotels Group αποτέλεσαν θετικές εκπλήξεις για τις αγορές, οδηγώντας σε άλμα των αντίστοιχων μετοχών.

Ενώ οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται στον ρυθμό της ελληνικής κρίσης χρέους, στην Wall Street οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στις αναφορές για νέα πολύκροτα deal. Τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall κινούνται ανοδικά, καθώς δημοσιεύματα κάνουν λόγο για επικείμενη ανακοίνωση της εξαγοράς του Skype από την Microsoft σε ένα deal που υπολογίζεται στα 8,5 δισ. δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v