Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή άνοδος στις ευρωαγορές

Ευρεία άνοδο στις ευρωαγορές, ενώ θετικό πρόσημο παρουσιάζουν και τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street, με πρωτοπόρο τον κλάδο των εμπορευμάτων και αφετηρία την δημόσια εγγραφή της Glencore.

Ευρεία άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, ενώ θετικό πρόσημο παρουσιάζουν και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, με πρωτοπόρο τον κλάδο των εμπορευμάτων και αφετηρία την δημόσια εγγραφή της Glencore

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 ενισχύεται κατά 1,24% στις 7393 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 1,32% στις 4030 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,98% στις 5981 μονάδες.

Θετικό το κλίμα και στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, καθώς ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,38% στις 10383 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,71% στις 7750 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,79% στις 21613 μονάδες.

Οι αναλυτές επισημαίνουν πως ένας βασικός παράγοντας στην διαμόρφωση του θετικού κλίματος είναι η χθεσινή κοινοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, όπου φάνηκε πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δεν έχει άμεσα σχέδια σύσφιξης της νομισματικής της πολιτικής.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v