Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινα τα ευρωπαϊκά ταμπλό

Οι ευρωπαϊκές αγορές πήραν την σκυτάλη ανόδου από την Ασία με κινητήριο δύναμη τα κέρδη στον μεταλλευτικό κλάδο, ενώ παράλληλα οι επενδυτές αναμένουν σήμερα τα κρίσιμα στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ.

Οι ευρωπαϊκές αγορές πήραν την σκυτάλη ανόδου από την Ασία με κινητήριο δύναμη τα κέρδη που καταγράφονται στον μεταλλευτικό κλάδο, ενώ παράλληλα οι επενδυτές αναμένουν σήμερα τα κρίσιμα στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 καταγράφει άνοδο 0,42% στις 7204 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,29% στις 3940 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,41%σ τις 5894 μονάδες

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,95% στις 10314 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,33%, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,77% στις 20976 μονάδες.

Η τιμή του αργού πετρελαίου κινείται εκ νέου ανοδικά – ξεπερνώντας τα 101 δολ/βαρέλι στην αγορά της Νέας Υόρκης – καθώς η Deutsche Bank ακολουθώντας την χθεσινή κίνηση της Goldman Sachs, προχώρησε σε αναβάθμιση των στόχων της για την τιμή του μαύρου χρυσού αλλά και του χαλκού. Εξέλιξη που ωθεί εκ νέου και τις αντίστοιχες μετοχές στα χρηματιστήρια.

Κέρδη της τάξεως του 3,6% καταγράφει η μετοχή της ΜΑΝ μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v