Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινα τα ευρωπαϊκά ταμπλό

Ο τραπεζικός και ο μεταλλευτικός κλάδος ωθούν ανοδικά τις ευρωπαϊκές αγορές, μετά τις αναφορές για χαλάρωση των κανόνων της Βασιλείας ΙΙΙ και τη νέα ανοδική πορεία στις τιμές των μετάλλων.

Ο τραπεζικός και ο μεταλλευτικός κλάδος οδηγούν την ανοδική πορεία που καταγράφεται στους περισσότερους ευρωπαϊκούς χρηματιστηριακούς δείκτες, μετά και τις απώλειες της χθεσινής συνεδρίασης.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 ενισχύεται κατά 1,18%, στις 7.198 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 1,49%, στις 3.975 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,94%, στις 5.936 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,7%, στις 10.275 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,38%, στις 7.659 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,72%, στις 20.819 μονάδες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των "Financial Times", μεθοδεύεται χαλάρωση των κανόνων της Βασιλείας ΙΙΙ για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, με αποτέλεσμα να καταγράφεται ισχυρή άνοδος στις μετοχές της Credit Agricole, της BNP Paricas, της Deutsche Bank, της Commerzbank και της Lloyds.

Ο μεταλλευτικός κλάδος επίσης ωθείται από την απότομη ενίσχυση στην τιμή του χαλκού, ενώ παράλληλα έντονες πιέσεις ακούνται στο αμερικανικό νόμισμα.

Οι αναλυτές, ωστόσο, επισημαίνουν ότι ο όγκος των συναλλαγών θα είναι χαμηλός κατά τη σημερινή συνεδρίαση καθώς οι αγορές της Βρετανίας και των ΗΠΑ θα είναι κλειστές τη Δευτέρα λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v