Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποτονική συνεδρίαση στις ευρωαγορές

Διστακτικές κινήσεις καταγράφονται στις ευρωπαϊκές αγορές, σε μία συνεδρίαση με χαμηλό όγκο συναλλαγών, καθώς τόσο το χρηματιστήριο του Λονδίνου όσο και η Wall Street είναι κλειστά λόγω αργίας.

Διστακτικές κινήσεις καταγράφονται στις ευρωπαϊκές αγορές, σε μία συνεδρίαση με χαμηλό όγκο συναλλαγών καθώς τόσο το χρηματιστήριο του Λονδίνου όσο και η Wall Street είναι κλειστά λόγω αργίας

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,33% στις 7187 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,25% στις 3960 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί οριακά κατά 0,08% στις 10252 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει απώλειες 0,22% στις 7621 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ενισχύεται κατά 0,08% στις 20846 μονάδες

Η προσοχή των επενδυτών εξακολουθεί να είναι στραμμένη στην ελληνική κρίση χρέους καθώς υπάρχει μπαράζ δημοσιευμάτων, αλλά και ανησυχία για το εάν θα αποφασιστεί ή όχι η εκταμίευση της νέας δόσης του δανείου. Πιέσεις δέχονται επίσης οι γερμανικές εταιρείες κοινής ωφέλειας, καθώς δημοσιεύματα αναφέρουν πως στόχος του Βερολίνου να είναι να κλείσει όλα τα εργοστάσια παραγωγής πυρηνικής ενέργειας μέχρι «το αργότερο» το 2022.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v