Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική ώθηση στις ευρωαγορές

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, παίρνοντας την σκυτάλη από τις ασιατικές αγορές και με στήριξη από τις αναφορές περί επικείμενης ευρωπαϊκής λύσης στην ελληνική κρίση χρέους.

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, παίρνοντας την σκυτάλη από την Ασία και με στήριξη από τις αναφορές περί επικείμενης ευρωπαϊκής λύσης στην ελληνική κρίση χρέους.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 1,26% στις 7250 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 1% στις 3981 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,87% στις 5990 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 1,08% στις 10368 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI υποχωρεί κατά 0,38% στις 7543 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FSTE MIB ενισχύεται κατά 1,15% στις 21030 μονάδες.

Σε υψηλό τριών εβδομάδων βρίσκεται και το ευρώ (ξεπέρασε τα 1,44 δολ), καθώς δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφέρει πως το Βερολίνο είναι διατεθειμένο να αναβάλει την συζήτηση περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους – που αποτελεί βασικό του αίτημα – ώστε να διευκολυνθεί η επίτευξη συμφωνίας για ένα νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα. Και ο Jean Claude Juncker δήλωσε πως θα υπάρξει λύση στο ελληνικό πρόβλημα μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Κατά συνέπεια, ο τραπεζικός κλάδος ευνοείται με ισχυρή άνοδο κατά την σημερινή συνεδρίαση στις ευρωπαϊκές αγορές.

Επιπλέον, τα απροσδόκητα θετικά στοιχεία ανάκαμψης της ιαπωνικής βιομηχανίας αποτελούν έναν παράγοντα αισιοδοξίας για την διεθνή οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v