Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Υποτονική συνεδρίαση στις ευρωαγορές με χαμηλό όγκο συναλλαγών, καθώς Λονδίνο και Wall είναι κλειστά. Στο επίκεντρο ο ευρύτερος κλάδος ενέργειας μετά πλήρη έξοδο της Γερμανίας από την πυρηνική ενέργεια.

Υποτονική είναι η σημερινή συνεδρίαση στις ευρωπαϊκές αγορές και με χαμηλό όγκο συναλλαγών, καθώς η βρετανική αγορά και η Wall Street είναι σήμερα κλειστές λόγω αργίας. Στο επίκεντρο βρίσκονται οι εταιρείες κοινής ωφέλειας και ο ευρύτερος κλάδος ενέργειας μετά τα όσα ανακοίνωσε η Γερμανία για πλήρη έξοδο από την πυρηνική ενέργεια και αντίστοιχη στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,45% στις 7195 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,14% στις 3956 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει οριακή άνοδο 0,03% στις 10263 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI υποχωρεί κατά 0,2% στις 7623 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,1% στις 20810 μονάδες.

Έντονες πιέσεις δέχονται οι μετοχές των εταιρειών κοινής ωφέλειας RWE και E.On καθώς το Βερολίνο ανακοίνωσε πλήρη εγκατάλειψη της πυρηνικής ενέργειας μέχρι το 2022, αλλά διατήρηση του σχετικού φόρου στις εταιρείες του κλάδου.

Αντίστοιχα, ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι μετοχές εταιρειών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπως η Solarworld, η Renewable Energy Corp, η Vestas Wind και η Gamesa.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v