Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές διαθέσεις σε ευρωαγορές, futures

Μικτή εικόνα επικρατεί στις ευρωαγορές και τα futures της Wall, καθώς το πετρέλαιο υποχωρεί, αλλά οι ανησυχίες για την κρίση χρεών στην ευρωζώνη και την γεωπολιτική ανασφάλεια επιτείνουν την επενδυτική επιφυλακτικότητα.

Μικτή εικόνα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και τα futures της Wall Street, καθώς το πετρέλαιο υποχωρεί και η γερμανική βιομηχανία έδωσε νέα σημάδια εύρωστης ανάκαμψης, αλλά οι ανησυχίες για την κρίση χρεών στην ευρωζώνη επιτείνουν την επενδυτική επιφυλακτικότητα.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,27% στις 5.958 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 0,21% στις 7.147 μονάδες, ενώ ο CAC ενισχύεται 0,09% στις 3.994 μονάδες.

Η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί 0,3% στα 105 δολάρια στην Νέα Υόρκη, ενώ το κακάο καταγράφει νέο ράλι, μετά την απόφαση της κυβέρνησης της Ακτής του Ελεφαντοστού να πάρει στον έλεγχό της τις εξαγωγές και κρατικές αγορές του προϊόντος.

Τρεις μετοχές ενισχύονται για κάθε δύο που υποχωρούν στον δείκτη Stoxx 600.

Η μετοχή της Aegon ενισχύεται 4% μετά από πληροφορίες ότι η γαλλική Scor ενδιαφέρεται για εξαγορά του βραχίονα της ολλανδικής επιχείρησης Transamerica Reinsurance.

Ο τίτλος της αυστριακής Andritz κερδίζει 4,6% μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμων αποτελεσμάτων.

Οι αγορές της Μέσης Ανατολής ανακάμπτουν, μετά την δήλωση ότι αξιωματούχοι του Συμβουλίου Συνεργασίας Αραβικού Κόλπου θα συζητήσουν παροχή βοήθειας για την εκτόνωση της πολιτικής αναταραχής στο Μπαχρέιν και το Ομάν.

Η απόδοση στην 10ετή έκδοση ομολόγου του ελληνικού δημοσίου εκτινάχθηκε 40 μονάδες βάσης στο 12,73% μετά από δημοπρασία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v