Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυνατή αντίδραση ευρωαγορών με βοήθεια από ΕΚΤ

Το σταθερό επιτόκιο της ΕΚΤ ενισχύει τις διαθέσεις ανοδικής αντίδρασης μετά την πολυήμερη πτώση, στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Τα βλέμματα σε πετρέλαιο και Trichet. Θετικά τα futures της Wall.

Η διατήρηση σταθερών επιτοκίων ενισχύει τις ανοδικές διαθέσεις των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Μετά τις πολυήμερες απώλειες εξαιτίας της αναταραχής στην Μέση Ανατολή, η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου χρησιμεύει ως αφορμή για αγορές.

Η προσπάθεια ειρηνευτικών συνομιλιών στην Λιβύη προκάλεσε την υποχώρηση των τιμών του μαύρου χρυσού, που διολίσθησε έως τα 113 δολ. ανά βαρέλι.

Ωστόσο η νευρικότητα παραμένει το κύριο χαρακτηριστικό καθώς αφενός η ειρηνευτική προσπάθεια φαίνεται να πέφτει στο κενό, ενώ οι Ευρωπαίοι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι εν αναμονή της ομιλίας του διοικητή της ΕΚΤ.

Ο κεντρικός τραπεζίτης της ευρωζώνης αναμένεται να εισάγει αυστηρότερη φρασεολογία για τον πληθωρισμό. Η ΕΚΤ διατήρησε νωρίτερα το επιτόκιο του ευρώ στο αρνητικό ρεκόρ του 1%.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 1,19% στις 5.985 μονάδες, ο DAX 1,35% στις 7.285 μονάδες, ενώ ο CAC 1,18% στις 4.083 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ κερδίζει 1,1% ενώ ο πορτογαλικός ΡSI καταγράφει άνοδο 0,58%.

Νωρίτερα και οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν ανοδικά με στήριξη από τα όσα ανακοινώθηκαν χθες για την αμερικανική οικονομία μέσω της Φαιάς Βίβλου της Fed και την εκτίναξη της βιομηχανικής παραγωγής στην Νότιο Κορέα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v