Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η οικονομία στηρίζει τις ευρωαγορές

Ανοδικά κινούνται οι περισσότεροι δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά και τα futures της Wall Street με στήριξη από τα οικονομικά μεγέθη αλλά την σταθεροποίηση της τιμής του πετρελαίου πάνω από τα $112.

Ανοδικά κινούνται οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά και τα futures της Wall Street με στήριξη από τα οικονομικά μεγέθη αλλά την σταθεροποίηση της τιμής του πετρελαίου πάνω από τα 112 δολ. ανά βαρέλι (Brent)

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,4% στις 7301 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,15% στις 4116 μονάδες ενώ αντιθέτως στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί οριακά κατά 0,04% στις 5991 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,8% στις 10763 μονάδες, ο πορτογαλικός PSΙ ενισχύεται κατά 0,23% στις 8013 μονάδες ενώ ο ιταλικός ΜΙΒ υποχωρεί κατά 0,11% στις 22439 μονάδες.

Από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προκύψει σήμερα σωρεία θετικών ειδήσεων, όπως μείωση του ποσοστού της ανεργίας και ανοδική αναθεώρηση της Κομισιόν για την ανάπτυξη. Από την άλλη πλευρά όμως, παρατηρείται και ανάκαμψη των πληθωριστικών πιέσεων που οδηγεί σε αναθεώρηση των σεναρίων ως προς το χρονοδιάγραμμα της αύξησης επιτοκίων από την ΕΚΤ.

Η προσοχή των αγορών στρέφεται τώρα στα μακροοικονομικά στοιχεία που αναμένονται από τις ΗΠΑ και ειδικότερα ως προς τον δείκτη ISM για τις δραστηριότητες του κλάδου μεταποίησης.

Ο κλάδος των αυτοκινητοβιομηχανιών καταγράφει σήμερα σημαντική άνοδο με τις μετοχές των BMW, Daimler και Peugeot να ενισχύονται με ποσοστά από 2% έως 3,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v