Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δειλά βήματα ανόδου στις ευρωαγορές

Σε θετικό έδαφος πασχίζουν να διατηρηθούν οι ευρωαγορές, παρά τα απογοητευτικά αποτελέσματα της HSBC και ενώ υπάρχει ανησυχία για τις εξελίξεις στην αγορά πετρελαίου. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall

Σε θετικό έδαφος πασχίζουν να διατηρηθούν οι ευρωπαϊκές αγορές, παρά τα απογοητευτικά αποτελέσματα της HSBC και ενώ εξακολουθεί να υπάρχει ανησυχία για τις εξελίξεις στο ισλαμικό τόξο και κατά συνέπεια στην αγορά πετρελαίου. Σταθεροποιητικά κινούνται και τα futures της Wall με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής ενόψει των κρίσιμων μακροοικονομικών μεγεθών.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 ενισχύεται κατά 0,4% στις 7214 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,25% στις 4080 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 εξακολουθεί να υποχωρεί κατά 0,39% στις 5978 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,09% στις 10832 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει μικρή άνοδο 0,12% στις 7987 μονάδες ενώ ο ιταλικός ΜΙΒ ενισχύεται οριακά κατά 0,08% στις 22369 μονάδες.

Πιέσεις δέχεται ο τραπεζικός κλάδος μετά τα αποτελέσματα της HSBC, ενώ ανοδικά κινούνται οι χημικές εταιρίες, μετά την αισιοδοξία που αποτυπώθηκε στα αποτελέσματα της Syngenta.

Στις ΗΠΑ αναμένονται αργότερα στοιχεία όπως το ιδιωτικό εισόδημα, οι ιδιωτικές δαπάνες, ο δείκτης Chicago ΡMI, αλλά και οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών
τάση αναμονής στις ΗΠΑ ενόψει μακροοικονομικών μεγεθών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v