Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτουν οι ευρωαγορές

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαικές αγορές αλλά και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών στην Wall Street. Αποκαταστάθηκαν οι συναλλαγές στο London Stock Exchange και ο FTSE καταγράφει κέρδη.

Ανακάμπτουν οι ευρωπαϊκές αγορές αλλά και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών στην Wall Street, ενώ στο χρηματιστήριο του Λονδίνου οι συναλλαγές αποκαταστάθηκαν.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,49% στις 7165 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 1,35% στις 4063 μονάδες. Ο δείκτης FTSE 100 κερδίζει 0,9%, στις 5.974 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 1,75% στις 10832 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,38% στις 7951 μονάδες, ενώ ο ιταλικός ΜΙΒ ενισχύεται κατά 1,86% στις 22355 μονάδες.

Οι διαβεβαιώσεις από την Σαουδική Αραβία αλλά και την Διεθνή Επιτροπή Ενέργειας ως προς την προσφορά μαύρου χρυσού, οδήγησαν σε σταθεροποίηση της τιμής του πετρελαίου στα 111,91 δολ. ανά βαρέλι η τιμή Brent. Αυτή η σταθεροποίηση στην αγορά πετρελαίου στήριξε την ανάκαμψη των αγορών, από τα χαμηλά δύο μηνών στα οποία είχε υποχωρήσει ο FTSEurofirst μετά τις απώλειες των τελευταίων 4 συνεδριάσεων

Η μετοχή της EADS δέχεται ισχυρές πιέσεις μετά την απόφαση του Πενταγώνου να αναθέσει στην Boeing το πολύκροτο συμβόλαιο των 30 δις. δολ. για τα 179 ιπτάμενα τάνκερ ανεφοδιασμού.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται τώρα στις ΗΠΑ όπου αναμένονται τα κρίσιμα στοιχεία για τους ρυθμούς ανάπτυξης τέταρτου τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v