Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δειλά βήματα ανόδου στις ευρωαγορές

Θετικό πρόσημο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές μετά από ένα 4ήμερο απωλειών και ενώ διατηρείται η νευρικότητα ως προς τις εξελίξεις στην Λιβύη και κατά συνέπεια στην αγορά πετρελαίου.

Δειλά βήματα ανόδου πραγματοποιούν οι ευρωπαϊκές αγορές μετά από ένα 4ήμερο απωλειών και ενώ διατηρείται η νευρικότητα ως προς τις εξελίξεις στην Λιβύη και κατά συνέπεια στην αγορά πετρελαίου.
Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 ενισχύεται κατά 0,1% στις 7137 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,31% στις 4022 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,24% στις 5934 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενσιχύεται κατά 0,39% στις 10691 μονάδες, ενώ ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,31% στις 7946 μονάδες.

Ο FTSEurofirst ενισχύεται κατά 0,3% ενώ κατά τις προηγούμενες τέσσερις συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδας συνολικά υποχώρησε κατά 3,5%.

Η ανάκαμψη στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην διεβεβαίωση της Σαουδικής Αραβίας ότι διεξάγει συζητήσεις για την αύξηση της παραγωγής μαύρου χρυσού. Δήλωση που οδήγησε σε μερική αποκλιμάκωση στην αγορά πετρελαίου, με την τιμή Brent να διαμορφώνεται στα 112 δολ./βαρέλι, από 119 δολ ανά βαρέλι που άγγιξε χθες

Η μετοχή EADS δέχεται ισχυρές πιέσεις, καθώς η θυγατρική της Airbus έχασε ένα συμβόλαιο 30 δις. δολ. από την αμερικανική Boeing.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v