Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο τα ευρωπαϊκά ταμπλό

Πτωτικά κινούνται οι ευρωαγορές και τα futures της Wall καθώς οι επενδυτικοί οίκοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το ακριβό πετρέλαιο και οι επενδυτές στρέφονται σε οάσεις ασφαλείας όπως το ελβετικό φράγκο.

Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές αλλά και τα futures της Wall καθώς οι επενδυτικοί οίκοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το ακριβό πετρέλαιο και οι επενδυτές στρέφονται σε οάσεις ασφαλείας όπως το ελβετικό φράγκο.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 υποχωρεί κατά 1,11% στις 7114 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,24% στις 4002 μονάδες ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,51% στις 5893 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,29% στις 10601 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,65% στις 7940 μονάδες ενώ ο ιταλικός ΜΙΒ είναι ουσιαστικά αμετάβλητος με οριακή άνοδο 0,04% στις 21939 μονάδες

Η Goldman Sachs προειδοποιεί ότι η παγκόσμια οικονομία δεν θα αντέξει περαιτέρω αναταραχή στην Μέση Ανατολή, ενώ η Deutsche Bank επισημαίνει ότι η τιμή του πετρελαίου (η τιμή Brent ξεπέρασε παροδικά τα 119 δολ/βαρέλι) πλησιάζει σε επίπεδα που αποτελούν απειλή για την παγκόσμια οικονομία. Η Citi παράλληλα δηλώνει ότι χρειάζεται αύξηση της παραγωγής από την Σαουδική Αραβία και όχι μόνο λόγια, αλλά δράσεις.

Η εικόνα από τα εταιρικά αποτελέσματα παράλληλα, δεν είναι ιδιαιτέρως θετική, με την μετοχή της RWE να υποχωρεί κατά 5,6% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων, ενώ η μετοχή της Porsche καταγράφει κάθετη πτώση 8% μετά την αναβολή της συγχώνευσης με την Volkswagen.

Στον τραπεζικό κλάδο υπήρξε η θετική έκπληξη από την Credit Agricole, αλλά οι απογοητευτικές ειδήσεις από την Royal Bank of Scotland. Προβληματισμός και για τον ασφαλιστικό κλάδο μετά τις ανακοινώσεις Aegon και Allianz

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v