Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕ: Εκτίναξη δραστηριοτήτων και τιμών στους ΡΜΙ

Εκτίναξη δραστηριοτήτων αλλά και πληθωριστικών πιέσεων δείχνουν τα στοιχεία Φεβρουαρίου της Markit για το ΡΜΙ κλάδο υπηρεσιών αλλά και για τον συνολικό ΡΜΙ

ΕΕ: Εκτίναξη δραστηριοτήτων και τιμών στους ΡΜΙ
Εκτίναξη δραστηριοτήτων αλλά και πληθωριστικών πιέσεων δείχνουν τα τελικά στοιχεία ΦΕβρουαρίου της Markit για τον δείκτη ΡΜΙ κλλάδου υπηρεσιών αλλά και για τον συνολικό ΡΜΙ.

Συγκεκριμένα, στα τελικά στοιχεία Φεβρουαρίου ο δείκτης ΡΜΙ κλάδου υπηρεσιών αποτιμάται στο 56,8 που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2007 και σαφώς υψηλότερα από το 55,9 που είχε καταγραφεί τον προηγούμενο μήνα. Επισημαίνεται ωστόσο, ότι η αρχική ένδειξη Φεβρουαρίου ήταν ακόμη υψηλότερα στο 57,2

Ο δείκτης τιμών για τον κλάδο υπηρεσιών επίσης ενισχύθηκε τον Φεβρουάριο στο 52,8 που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2008, από 49,8 τον προηγούμενο μήνα.

Ο συνολικός δείκτης ΡΜΙ ενισχύθηκε τελικά τον Φεβρουάριο στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2006, στο 58,2 από 57 τον προηγούμενο μήνα. Η αρχική ένδειξη Φεβρουαρίου πάντως ήταν ακόμη υψηλότερα στο 58,4)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v