Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διατηρείται η νευρικότητα στις ευρωαγορές

Στο κόκκινο παραμένουν οι περισσότερες ευρωαγορές με την προσοχή όλων στην Λιβύη, την αγορά του πετρελαίου, αλλά και την εκτίναξη των πληθωριστικών πιέσεων στην ευρωζώνη. Διστακτική άνοδος στα futures της Wall.

Πιέσεις δέχονται τα ευρωπαϊκά ταμπλό καθώς κλιμακώνονται οι πληθωριστικές ανησυχίες. Τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν πως σε επίπεδο παραγωγού, ο πληθωρισμός "τσιμπάει" διαρκώς, ενώ η τιμή του πετρελαίου αναρριχάται καθώς η Ουάσιγκτον φαίνεται πως ζεσταίνει την πολεμική της μηχανή.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 υποχωρεί κατά 0,42% στις 7193 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,57% στις 4044 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,39% στις 5912 μονάδες.

Δυσμενέστερο το κλίμα στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, όπου ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 1,07% στις 10647 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει οριακές απώλειες 0,02% στις 7986 μονάδες και ο ιταλικός ΜΙΒ υποχωρεί κατά 0,76% στις 22057 μονάδες

Ο κλάδος των αυτοκινητοβιομηχανιών δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις καθώς η τιμή του πετρελαίου Brent διαμορφώνεται πάνω από τα 115 δολ. ανά βαρέλι, ενώ η Eurostat ανακοίνωσε ότι τον Ιανουάριο ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε κατά 1,5% σε μηνιαία βάση ενώ σε ετήσια βάση, ο πληθωρισμός παραγωγού εκτινάχθηκε στο 6,1%.

Ανοδικά ωστόσο, κινούνται τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών στην Wall με τους επενδυτές να αναμένουν την Beige Βιβλο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v