Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτική άνοδος στις ευρωαγορές

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές με στήριξη από τα οικονομικά μεγέθη και ενώ τα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν το ενδεχόμενο ειρηνευτικού σχεδίου για την Λιβύη. Η προσοχή στρέφεται στις ανακοινώσεις της ΕΚΤ

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές με στήριξη από τα οικονομικά μεγέθη και ενώ τα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν το ενδεχόμενο ειρηνευτικού σχεδίου για την Λιβύη.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 ενισχύεται κατά 0,48% στις 7215 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,38% στις 4049 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,36% στις 5935 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί οριακά κατά 0,05% στις 10638 μονάδες, ο πορτογαλικός ΡSI καταγράφει άνοδο 0,25% στις 7993 μονάδες ενώ ο ιταλικός ΜΙΒ ενισχύεται κατά 0,07% στις 22251 μονάδες.

Νωρίτερα και οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν ανοδικά με στήριξη από τα όσα ανακοινώθηκαν χθες για την αμερικανική οικονομία μέσω της Beige Βίβλου της Fed και την εκτίναξη της βιομηχανικής παραγωγής στην Νότιο Κορέα.

Παράλληλα, τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν ότι ο Ούγκο Τσάβες είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μουαμάρ Καντάφι όπου πρότεινε ειρηνευτικό σχέδιο στην βάση της πολυεθνικής διαμεσολαβητικής επιτροπής. Εξέλιξη που οδήγησε σε κάποια αποκλιμάκωση των πιέσεων στην αγορά πετρελαίου

Η προσοχή πλέον στρέφεται στο μπαράζ των μακροοικονομικών μεγεθών για την ευρωζώνη που ανακοινώνονται λίγο αργότερα και κυρίως στις δηλώσεις της ΕΚΤ τόσο για τα επιτόκια όσο – κυρίως – για τις προβλέψεις στο μέτωπο του πληθωρισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v