Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η διεθνής οικονομία στηρίζει τις ευρωαγορές

Τα μεγαλύτερα κέρδη δύο εβδομάδων αποκομίζουν οι ευρωαγορές, εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed και υπό βροχή επιχειρηματικών ανακοινώσεων Q4. Επιστρέφουν με εύρωστα κέρδη μέταλλα και εμπορεύματα.

Τα μεγαλύτερα κέρδη δύο εβδομάδων αποκομίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τις δεσμεύσεις για βελτίωση της ρευστότητας από τον Αμερικανό πρόεδρο Β. Obama και εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed.
 
Πολλές επιχειρηματικές ανακοινώσεις και στις δύο όχθες του Ατλαντικού προσελκύουν το ενδιαφέρον, ενώ ο κλάδος μετάλλων και εμπορευμάτων επιστρέφει με εύρωστα κέρδη. 

O γερμανικός δείκτης DAX 30 ενισχύεται κατά 1,26% στις 7147 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 1,04% στις 4061 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,36% στις 5999 μονάδες.

Θετικό το κλίμα και στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, όπου ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,93% στις 10762 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,82% στις 7787 μονάδες ενώ ο ιταλικός ΜΙΒ ενισχύεται κατά 0,57% στις 22065 μονάδες.

Τις μεγαλύτερες απώλειες από τον Μάιο καταγράφει η αγορά της Αιγύπτου, στον απόηχο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην χώρα.

Στην ομιλία του κατά το State of the Union, ο αμερικανός Πρόεδρος υιοθέτησε αρκετές από τις προτάσεις των Ρεπουμπλικάνων, όπως το πάγωμα ορισμένων δημοσίων δαπανών, αλλά και την μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων. «Η ομιλία Obama έχει μειώσει τις πιθανότητες διπλής ύφεσης και είναι θετική για τις αγορές» εξηγεί ο Koen de Leus, αναλυτής της KBC Securities.

Τώρα, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στις αποψινές κρίσιμες ανακοινώσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, αλλά και στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Τράπεζας της Αγγλίας, αναζητώντας ενδείξεις για την πορεία των επιτοκίων, αλλά και των προγραμμάτων ποσοτικής χαλάρωσης.

Κέρδη καταγράφουν οι αμερικανικές αγορές futures, υποδεικνύοντας ότι ο S&P 500 θα ανοίξει με άνοδο επί 4η συνεχόμενη συνεδρίαση.

Στην ευρωπαϊκή ήπειρο, πέντε μετοχές ενισχύονται έναντι μιας πτωτικής στον Stoxx 600.

Η μετοχή της Porsche εκτινάσσεται 5,1% μετά την ανακοίνωση αύξησης πωλήσεων στην Κίνα 63%.

Η Renault κάνει ράλι 3,3% κατόπιν θετικής σύστασης από την Barclays.

Η εταιρία ανακύκλωσης μετάλλων Umicore ενισχύεται 8,4% μετά από θετική σύσταση της UBS.

Η BG Group κερδίζει 4,2% μετά την ανακάλυψη πετρελαίου στην Βραζιλία, ενώ η ABB κερδίζει 1,5% κατόπιν ανακοίνωσης εκτίναξης παραγγελιών εξοπλισμού μετάδοσης ενέργειας στο δ΄τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v