Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινα τα ευρωπαϊκά ταμπλό

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές μετά την χθεσινή ομιλία του Barack Obama, κατά την οποία ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων. Η προσοχή στρέφεται τώρα στην Fed.

Κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές με στήριξη κυρίως από την ομιλία του Barack Obama

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 ενισχύεται κατά 0,62% στις 7102 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,66% στις 4046 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,6% στις 5953 μονάδες.

Θετικό το κλίμα και στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, όπου ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,67% στις 10736 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,5% στις 7762 μονάδες ενώ ο ιταλικός ΜΙΒ ενισχύεται κατά 0,57% στις 22065 μονάδες.

Στην ομιλία του κατά το State of the Union, ο Αμερικανός πρόεδρος υιοθέτησε αρκετές από τις προτάσεις των Ρεπουμπλικάνων, όπως το πάγωμα ορισμένων δημοσίων δαπανών, αλλά και την μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων. «Η ομιλία Obama έχει μειώσει τις πιθανότητες διπλής ύφεσης και είναι θετική για τις αγορές» εξηγεί ο Koen de Leus, αναλυτής της KBC Securities.

Τώρα, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στις αποψινές κρίσιμες ανακοινώσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, αλλά και στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Τράπεζας της Αγγλίας, αναζητώντας ενδείξεις για την πορεία των επιτοκίων, αλλά και των προγραμμάτων ποσοτικής χαλάρωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v