Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διχασμένες οι ευρωπαϊκές αγορές

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς υπάρχει αισιοδοξία για την εικόνα των εταιρικών αποτελεσμάτων, αλλά και νέες ανησυχίες για τον τραπεζικό κλάδο της περιφέρειας και ειδικότερα της Ισπανίας.

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η εικόνα των εταιρικών αποτελεσμάτων είναι θετική, αλλά επανέρχεται η νευρικότητα στις αγορές της αποκαλούμενης περιφέρειας.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 ενισχύεται κατά 0,16% στις 7079 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,34% στις 4047 μονάδες ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,13% στις 5936 μονάδες.

Δυσμενέστερο το κλίμα στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, όπου ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 1,06% στις 10700 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει απώλειες 0,43% στις 7793 μονάδες ενώ ο ιταλικός ΜΙΒ υποχωρεί κατά 0,35% στις 22080 μονάδες.

Τα αποτελέσματα της Siemens που ανέμεναν οι επενδυτές ήταν καλύτερα των αναμενόμενων, γεγονός που συμπαρέσυρε ανοδικά τις μετοχές blue chip στις ευρωπαϊκές αγορές, εκτός του τραπεζικού κλάδου.

Η σημερινή συνεδρίαση φαίνεται πως είναι δύσκολη για τον τραπεζικό κλάδο και ειδικότερα στις αγορές της περιφέρειας, καθώς δημοσιεύματα φέρουν την κυβέρνηση της Μαδρίτης να ασκεί πιέσεις στις τράπεζες να προχωρήσουν σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Η μετοχή της Banco Santander υποχωρεί κατά 3,1% και της BBVA κατά 2,1%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v