Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικές πιέσεις στις ευρωαγορές

Απώλειες καταγράφουν τα μεγάλα χρηματιστηρια των ευρωαγορών, ενώ αρνητικό πρόσημο καταγράφουν και τα futures της Wall, με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα και τις ανησυχίες για κινεζική υπερθέρμανση.

Στο κόκκινο βρίσκονται τα ταμπλό των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών αγορών ενώ οριακές απώλειες καταγράφουν και τα futures της Wall Street. Από την μία πλευρά οι ανησυχίες για περαιτέρω σύσφιξη πολιτικής στην Κίνα και από την άλλη το γεγονός ότι αναμένονται κρίσιμα εταιρικά αποτελέσματα αλλά και μακροοικονομικά μεγέθη, δημιουργούν ένα ευρύτερο κλίμα νευρικότητας στις αγορές.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,7% στις 7033 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,39% στις 3691 μονάδες ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει απώλειες 1,45% στις 5890 μονάδες.

Θετικό είναι ωστόσο το κλίμα στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, όπου ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,78% τις 10638 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,19% στις 7699 μονάδες και ο ιταλικός ΜΙΒ ενισχύεται κατά 0,42% στις 21802 μονάδες.

Μετά τα δυσμενή αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες η Goldman Sachs και ενώ οι επενδυτές αναμένουν τα τριμηνιαία αποτελέσματα της Morgan Stanley, ο τραπεζικός κλάδος δέχεται πιέσεις.

Σε κλοιό πιέσεων και ο μεταλλευτικός κλάδος, ενώ παράλληλα καταγράφονται διορθωτικές κινήσεις στις τιμές των μετάλλων, συνεπεία των εξελίξεων στην Κίνα. Σημειώνεται ότι τα επίσημα στοιχεία ανάπτυξης και πληθωρισμού που ανακοίνωσε σήμερα το Πεκίνο δημιουργούν ανησυχίες υπερθέρμανσης για την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη και σενάρια για νέα μέτρα σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής στην Κίνα.

Οι αγορές αναμένουν επίσης τα αποτελέσματα της Google μετά το κλείσιμο των αγορών, αλλά και μπαράζ μακροοικονομικών μεγεθών και για τις δύο πλευρές του Ατλαντικού

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v