Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο χρηματιστηριακό ράλι στην Μαδρίτη

Ευρεία άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές με κινητήριο δύναμη τον τραπεζικό και τον μεταλλευτικό κλάδο, ενώ νέο ράλι 2,5% καταγράφεται στο χρηματιστήριο της Μαδρίτης. Ανοδικά και τα futures στην Wall Street

Ευρεία άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές με κινητήριο δύναμη τον τραπεζικό και τον μεταλλευτικό κλάδο, ενώ νέο ράλι 2,5% καταγράφεται στο χρηματιστήριο της Μαδρίτης. Ανοδικά κινούνται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών στην Wall Street με μοναδική παραφωνία την Apple, η οποία ανακοίνωσε άδεια επ’ αόριστον για τον Steve Jobs.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 1,09% στις 7153 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,89% στις 4010 μονάδες ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,19% στις 6057 μονάδες.

Ράλι 2,5% καταγράφει ο ισπανικός ΙΒΕΧ στις 10536 μονάδες, ενώ ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται κατά 1,1% στις 7647 μονάδες και ο ιταλικός ΜΙΒ καταγράφει άνοδο 1,21% στις 21604 μονάδες.

Ο FTSEurofirst καταγράφει άνοδο 1% στις 1,168 μονάδες, στο υψηλότερο επίπεδο 28 μηνών, καθώς μόνο για το 2011 έχει ενισχυθεί κατά 4%.

Στο μέτωπο της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους άλλωστε, υπήρξαν δύο αισιόδοξες ειδήσεις. Πρώτον η σημαντική μείωση των αποδόσεων κατά την σημερινή δημοπρασία εντόκων στην Ισπανία και δεύτερον η δήλωση της Μόσχας ότι εξετάζει την εκ νέου αγορά ισπανικών κρατικών τίτλων, μετά το «πάγωμα» που αποφασίστηκε τον Νοέμβριο.

Στην βελτίωση του κλίματος συνέβαλε και η εκτίναξη του δείκτη οικονομικού κλίματος ZEW για την Γερμανία στο υψηλότερο επίπεδο 6 μηνών.

Εντυπωσιακή είναι η άνοδος της μετοχής της Bank of Ireland κατά 7% και της BBVA κατά 4%. Ανοδικά κινούνται και οι μετοχές του μεταλλευτικού κλάδου ακολουθώντας κατά πόδας την πορεία της τιμής του χαλκού. Ο δείκτης Stoxx Europe 600 Basic Materials καταγράφει άνοδο 1,5%.

Επίσης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Thomson Reuters, η αποτίμηση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων παραμένει χαμηλή, καθώς το Ρ/Ε του Stoxx Europe 600 υπολογίζεται στο 10,9, πολύ χαμηλότερα δηλαδή από τον μέσο όρο 10ετίας που ανέρχεται στο 13,7.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v