Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές

Στάση αναμονής τηρούν οι ευρωαγορές με το βλέμμα στις Βρυξέλλες και στα όσα θα προκύψουν από την σύνοδο των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους. Κλειστή σήμερα η Wall.

Στάση αναμονής τηρούν οι ευρωαγορές με το βλέμμα στις Βρυξέλλες και στα όσα θα προκύψουν από την σύνοδο των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και ενώ η Wall Street είναι σήμερα κλειστή λόγω αργίας.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 υποχωρεί οριακά κατά 0,07% στις 7070 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει υποχώρηση κατά 0,21%% στις 3974 μονάδες ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί οριακά κατά 0,01%.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ρευστοποιήσεις κερδών καταγράφονται στην ισπανική αγορά με τον ΙΒΕΧ να υποχωρεί κατά 1,03% στις 10278 μονάδες. Ο πορτογαλικός PSI καταγράφει απώλειες 0,29% στις 7559 μονάδες ενώ ο ιταλικός ΜΙΒ υποχωρεί κατά 0,47% στις 21360 μονάδες.

Από τις μετοχές που ξεχωρίζουν κατά την σημερινή συνεδρίαση είναι εκείνη της ΒΡ, η οποία ενισχύεται κατά 2% μετά την ανακοίνωση συμφωνίας συνεργασίας με την ρωσική Rosneft.

Σε γενικές γραμμές πάντως, οι επενδυτές φαίνεται πως αναμένουν τις εξελίξεις από το Eurogroup εν μέσω μπαράζ δηλώσεων από Ευρωπαίους αξιωματούχους ως προς το τι μέλλει γενέσθαι με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοοικονομικής Στήριξης.

Ο τραπεζικός κλάδος κινείται πτωτικά κατά την σημερινή συνεδρίαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v