Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτική άνοδος στις ευρωαγορές

Θετικό παραμένει το πρόσημο των ευρωπαϊκών χρηματιστηριακών δεικτών, μετά το χθεσινό ράλι και καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις δημοπρασίες σε Ισπανία και Ιταλία, αλλά και την συνέντευξη Τύπου του Jean Claude Trichet.

Διστακτικές κινήσεις καταγράφονται στις ευρωπαϊκές, αν και τα πρόσημα των περισσότερων δεικτών παραμένουν σε θετικό έδαφος. Μετά την χθεσινή διάχυτη αισιοδοξία για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, οι επενδυτές αναμένουν τις κρίσιμες δημοπρασίες κρατικών τίτλων σε Ιταλία και Ισπανία, αλλά και την συνέντευξή Τύπου του επικεφαλής της ΕΚΤ, Jean Claude Trichet.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτη DAX 30 ενισχύεται κατά 0,11% στις 7076 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,34% στις 3958 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 είναι σχεδόν αμετάβλητος με οριακές απώλειες 0,01% στις 6051 μονάδες.

Θετικό παραμένει το κλίμα στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, όπου ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,51%, ο πορτογαλικός ΡSI καταγράφει άνοδο 0,25% ενώ ο ιταλικός ΜΙΒ υποχωρεί οριακά κατά 0,02% στις 21114 μονάδες.

Πιέσεις δέχεται η μετοχή της Commerzbank μετά την ανακοίνωση της γερμανικής τράπεζας ότι θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Πτωτικά κινείται και η μετοχή της βρετανικής αλυσίδας supermarket, Tesco καθώς ανακοίνωσε αποτελέσματα που δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες των αγορών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v