Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιαπωνία και τράπεζες ωθούν τις ευρωαγορές

Η δέσμευση της Ιαπωνίας ότι θα στηρίξει την ΕΕ αγοράζοντας ευρωπαϊκά ομόλογα ήταν αφορμή για αλλαγή του κλίματος στις αγορές. Άλμα για τον τραπεζικό κλάδο μετά από μπαράζ αναβαθμίσεων.

Η χείρα βοηθείας από το Τόκιο στην αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, αλλά και οι πολλαπλές θετικές ειδήσεις για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο οδήγησαν σε αλλαγή του κλίματος στις ευρωαγορές.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 ενισχύεται κατά 0,46% στις 6888 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,57% στις 3823 μονάδες ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,71% στις 5998 μονάδες.

Θετικό το κλίμα και στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου. Ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,33% στις 9468 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 1,31% στις 7381 μονάδες ενώ ο ιταλικός MIB ενισχύεται κατά 0,2% στις 20062 μονάδες.

Ο Ιάπωνας υπουργός ΟικονομικώνYoshihiko Noda δεσμεύθηκε ότι η χώρα του θα τοποθετηθεί σε μεγάλο βαθμό στην έκδοση τίτλων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στήριξης στα τέλη Ιανουαρίου. Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με τις δηλώσεις στήριξης από το Πεκίνο τις προηγούμενες ημέρες, δημιουργούν μεγαλύτερη αισιοδοξία για την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.

Η μετοχή της HSBC Holdings ενισχύεται περισσότερο από 2%, μετά την αναβάθμιση της σύστασης της Citi για την μετοχή από «hold» σε «buy». Ανοδικά κινείται ο ευρύτερος τραπεζικός κλάδος (η μετοχή της Barclays στο Λονδίνο καταγράφει άνοδο σχεδόν 4%) αφού η Societe General αναβάθμισε την σύστασή της για τις ευρωπαϊκές τράπεζες σε overweight εκτιμώντας ότι θα παρουσιάσουν καλύτερη κερδοφορία από ότι αναμένει η αγορά.

Ανοδικά κινείται και ο μεταλλευτικός κλάδος (από τους ηττημένους των προηγούμενων συνεδριάσεων).


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v