Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Γερμανία "τραβά" ψηλότερα τις ευρωαγορές

Σημαντική ώθηση δίνει στις ευρωπαϊκές αγορές η αύξηση των βιομηχανικών παραγγελιών της Γερμανίας κατά 5,2% τον Νοέμβριο. Πάνω από τις 7.000 μονάδες ο DAX.

Σημαντικά υψηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με την Γερμανική μάλιστα να διαμορφώνεται και πάλι πάνω από τις 7.000 μονάδες, τόσο στον απόηχο των θετικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν για την ανεργία στις ΗΠΑ, όσο και λόγω της εκτίναξης των βιομηχανικών παραγγελιών στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας, οι βιομηχανικές παραγγελίες κατέγραψαν άνοδο της τάξης του 5,2% σε μηνιαία βάση τον Νοέμβριο, ποσοστό κατά πολύ υψηλότερο του αναμενόμενου λόγω της ισχυρής ζήτησης από χώρες εκτός ευρωζώνης. Οι αναλυτές του Reuters ανέμεναν αύξηση των βιομηχανικών παραγγελιών από 0,5% έως και 2,5%.

Στις ΗΠΑ χθες ανακοινώθηκε ότι οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά 297.000 τον Δεκέμβριο, καταγράφοντας την μεγαλύτερη αύξηση από το 2001 τουλάχιστον.

Ο δείκτης FTSE του Λονδίνου ενισχύεται κατά 0,66% στις 6.083,5 μονάδες, ενώ άνοδο της τάξης του 1,04% καταγράφει ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 7.012,43 μονάδες. Υψηλότερα κατά 0,8% διαμορφώνεται ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 3.936,16 μονάδες, ενώ οριακά υψηλότερα κινούνται οι δείκτες IBEX της Ισπανίας και PSI της Πορτογαλίας, στις 9.810 και 7.731 μονάδες αντίστοιχα.

Σε ανοδικό ξεκίνημα της συνεδρίασης στη Wall Street παραπέμπουν τα futures των Dow Jones και S&P 500, που «δείχνουν» άνοιγμα τόσο του Dow όσο και του S&P κατά περίπου 0,3% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v