Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με το δεξί στο 2011 οι ευρωαγορές

Σημαντικά κέρδη για τις βασικές ευρωαγορές στην πρώτη συνεδρίαση του 2011, με τον DAX στη Φρανφούρτη να κινείται πάνω από τις 7.000 μονάδες με κέρδη 1,5%. Άνοδος αναμένεται στη Wall. Κλειστό το Λονδίνο.

Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι βασικές ευρωαγορές στην πρώτη συνεδρίαση του νέου έτους, αποτιμώντας θετικά νέα από Κίνα και για τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Ανοδικά κινούνται και τα παράγωγα συμβόλαια των δεικτών της αμερικανικής αγοράς, προοιωνίζοντας θετική κίνηση και στη Wall Street.

Ο γερμανικός δείκτης DAX 30 ενισχύεται κατά 1,5% στις 7.020 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 2,1% στις 3.887 μονάδες. Κλειστή παραμένει η αγορά του Λονδίνου.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,96% στις 9949 μονάδες και ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,77% στις 7646 μονάδες.

Οι αναλυτές αποδίδουν την ανοδική κίνηση στην διάχυτη αισιοδοξία για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2011, μετά και τα στοιχεία για το δείκτη ΡΡΙ στην Κίνα, που υποχώρησε κατά 1,3% το Δεκέμβριο, όπως ανακοινώθηκε το Σάββατο, καθησυχάζοντας τις ανησυχίες για κινεζική υπερθέρμανση.

Εν τω μεταξύ, η μετοχή της Porsche έχει εκτιναχθεί κατά 10% μετά την απόφαση Ομοσπονδιακού δικαστή στις ΗΠΑ να απορρίψει τις κατηγορίες εναντίον της αυτοκινητοβιομηχανίας για παραπλάνηση των επενδυτών.

Η δικαστική απόφαση, άρει το τελευταίο εμπόδιο για την συγχώνευση της Porsche με την Volkswagen, ενώ η τελευταία ανακοίνωσε ότι ανανεώνει το συμβόλαιό της με τον διευθύνοντα σύμβουλο Martin Winterkorn μέχρι το 2016, ώστε να ολοκληρωθεί και η πολύκροτη συγχώνευση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v