Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στις ευρωαγορές

Απώλειες καταγράφουν οι ευρωαγορές με φτωχό όγκο συναλλαγών και πιέσεις στον δεικτοβαρή πετρελαϊκό κλάδο, καθώς η τιμή του μαύρου χρυσού διορθώνει κάτω από τα 91 δολ. Σταθεροποιητική εικόνα στα futures της Wall.

Αρνητικό γύρισμα καταγράφεται στις ευρωπαϊκές αγορές κατά την τελευταία, πλήρη συνεδρίαση του έτους. Με ιδιαίτερα χαμηλό όγκο συναλλαγών, καταγράφονται πιέσεις κυρίως στις δεικτοβαρείς μετοχές του πετρελαϊκού κλάδου, ενώ αντιθέτως οι μεταλλευτικές εξακολουθούν να κινούνται ανοδικά με το νέο ρεκόρ στην τιμή του χαλκού.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 1,02% στις 6924 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,76% στις 3861 μονάδες ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,16% στις 5986 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,77% στις 9904 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει απώλειες 0,91% στις 7692 μονάδες ενώ ο ιταλικός ΜΙΒ υποχωρεί κατά 1,1% στις 20246 μονάδες.

Ο πετρελαϊκός κλάδος βρίσκεται στο επίκεντρο των πιέσεων καθώς το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανακοίνωσε αύξηση των αποθεμάτων για την προηγούμενη εβδομάδα με αποτέλεσμα και την διόρθωση της τιμής του μαύρου χρυσού κάτω από τα 91 δολάρια το βαρέλι στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Στην Wall Street, τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών δείχνουν σταθεροποιητικό άνοιγμα με μικτά πρόσημα. Οι αγορές άλλωστε, αναμένουν και τα μακροοικονομικά μεγέθη που θα ανακοινωθούν αργότερα για τις ΗΠΑ όπως τα εβδομαδιαία στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας και τις εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών.

Επισημαίνεται πως όπως και κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις έτσι και σήμερα, ο όγκος των συναλλαγών είναι μάλλον… φτωχός. Σήμερα άλλωστε, είναι η τελευταία πλήρης συνεδρίαση του χρόνου. Η αγορά του Λονδίνου και το Euronext θα λειτουργήσουν αύριο κατά την μισή συνεδρίαση, ενώ οι γερμανικές αγορές θα είναι αύριο κλειστές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v