Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές στην τελευταία συνεδρίαση του 2010 και με φτωχό όγκο συναλλαγών. Οι αγορές της Γερμανίας είναι κλειστές, ενώ σε Γαλλία και Βρετανία τα χρηματιστήρια θα κλείσουν νωρίτερα.

Μικτή εικόνα καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές στην τελευταία συνεδρίαση του 2010 και με ιδιαίτερα φτωχό όγκο συναλλαγών. Οι αγορές της Γερμανίας είναι κλειστές, ενώ σε Γαλλία και Βρετανία τα χρηματιστήρια θα κλείσουν σήμερα νωρίτερα λόγω ημιαργίας.

Ο δείκτης CAC 40 πάντως στο χρηματιστήριο της Γαλλίας υποχωρεί κατά 0,24% στις 3841 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,11% στις 5977 μονάδες.

Ο τραπεζικός κλάδος φαίνεται πως δέχεται πιέσεις, με τις δεικτοβαρείς (για την γαλλική αγορά) BNP Paribas και Societe Generale να κινούνται με αρνητικό πρόσημο.

Για το 2010, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 καταγράφει άνοδο της τάξεως του 9,1%, με κινητήριο δύναμη την θετική εικόνα από το «μέτωπο» των επιχειρηματικών κερδών παρά την ευρωπαϊκή κρίση χρέους και τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις στην αναπτυξιακή πορεία της ευρωζώνης από τα προγράμματα λιτότητας που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις της Γηραιάς Ηπείρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v