Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικό ράλι στις ευρωαγορές

Ευρεία άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές με πρωτοπόρο τον τραπεζικό κλάδο και αφορμή την στήριξη της Ιαπωνίας στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους. Άλμα +2% στην Πορτογαλία. Ανοδικά και τα futures της Wall .

Ευρεία άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές με πρωτοπόρο τον τραπεζικό κλάδο και αφορμή την στήριξη της Ιαπωνίας στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,77% στις 6909 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 1,03% στις 3841 μονάδες ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,3% στις 6033 μονάδες.

Θετικό το κλίμα και στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, όπου ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 1,3% στις 9560 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο κατά 1,96% στις 7426 μονάδες ενώ ο ιταλικός ΜΙΒ ενισχύεται κατά 0,82% στις 20222 μονάδες.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε ανοδικά, όταν ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών δεσμεύθηκε ότι το Τόκιο θα τοποθετηθεί σημαντικά στους τίτλους του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. Η ιαπωνική στήριξη σε συνδυασμό με τις επαναλαμβανόμενες δεσμεύσεις βοηθείας από την Κίνα δημιουργούν ένα ευρύτερο κλίμα αισιοδοξίας.

Πολλώ δε μάλλον, καθώς η σημερινή δημοπρασία εντόκων από την Ιταλία κύλησε ομαλά, ενώ παράλληλα η Πορτογαλία ανακοίνωσε ότι τα δημοσιονομικά στοιχεία για το 2010 και συγκεκριμένα το έλλειμμα του προϋπολογισμού είναι καλύτερα των στόχων.

Επιπλέον, η Societe Generale προχώρησε σε αναβάθμιση της σύστασής της για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο σε overweight διαβλέποντας καλύτερη κερδοφορία από ότι προεξοφλεί η αγορά. Παράλληλα, η Citi προχώρησε σε αναβάθμιση της σύστασης για την HSBC Holdings.

Οι εξελίξεις αυτές οδήγησαν σε ισχυρή άνοδο για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο, με αποτέλεσμα ο Stoxx 600 European Banks να καταγράφει άλμα 1,8%

Ανοδικά κινούνται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street
με κινητήριο δύναμη την αισιοδοξία ως προς την εικόνα των εταιρικών αποτελεσμάτων τετάρτου τριμήνου, μετά και την χθεσινή ανακοίνωση της Alcoa.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v