Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάπαυλα στις ευρωαγορές μετά το διήμερο πάρτι

Ήπιες απώλειες καταγράφουν οι ευρωαγορές μετά από ένα διήμερο έντονης ανόδου κυρίως για τα χρηματιστήρια της "περιφέρειας" και ειδικότερα την Μαδρίτη. Διορθωτικές κινήσεις σε τράπεζες και μεταλλευτικές.

Σταθεροποιητικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές μετά από ένα διήμερο έντονης ανόδου κυρίως για τα χρηματιστήρια της ευρωπαϊκής περιφέρειας και ειδικότερα την Μαδρίτη.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,27% στις 7056 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες της τάξεως του 0,25% στις 3965 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,25% στις 6002 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,16% στις 10357 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI υποχωρεί κατά 0,57% στις 7638 μονάδες ενώ ο ιταλικός ΜΙΒ καταγράφει οριακή ενίσχυση 0,09% στις 21328 μονάδες.

Το βασικό θέμα συζήτησης κατά την σημερινή συνεδρίαση είναι οι χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ Jean Claude Trichet, ο οποίος δήλωσε πως ο πληθωρισμός ξαναμπαίνει στην ατζέντα των θεμάτων της ευρωτράπεζας, την οποία το τελευταίο διάστημα είχε μονοπωλήσει η αντιμετώπιση της κρίσης χρέους. Οι δηλώσεις αυτές, σε συνδυασμό με τα στοιχεία πληθωρισμού που ανακοινώθηκαν για την Γερμανία, δημιουργούν νέα σενάρια για την μεσοπρόθεσμη πορεία των επιτοκίων του ευρώ, με αποτέλεσμα το ενιαίο νόμισμα να καταγράφει κέρδη άνω των 1,3440 δολ..

Ο μεταλλευτικός κλάδος και οι τράπεζες καταγράφουν στις χρηματιστηριακές αγορές τις μεγαλύτερες διορθωτικές κινήσεις.

Ράλι στον τεχνολογικό κλάδο μετά την Intel

Εντυπωσιακό είναι το άλμα του 13% στη μετοχή της ARM Holdings, η οποία ευνοήθηκε από τα θετικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες η Intel για το τέταρτο τρίμηνο του έτους. Η μεγαλύτερη κατασκευάστρια μικροεπεξεργαστών ανακοίνωσε αύξηση κερδών και πωλήσεων για το τέταρτο τρίμηνο του έτους, ξεπερνώντας και πάλι τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Συγκεκριμένα, τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν κατά 48% στα 3,39 δισ. δολ. που αντιστοιχεί σε 59 σεντ ανά μετοχή, από 40 σεντ ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Τα έσοδά της αυξήθηκαν στα 11,46 δισ. δολ., έναντι 10,57 δισ. δολ.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Thomson Reuters, η μέση εκτίμηση των αναλυτών έφερε τα κέρδη της Intel στα 53 σεντ ανά μετοχή, με έσοδα της τάξεως των11,372 δις. δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v