Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Σταθεροποιητικά κινούνται οι ευρωαγορές εν αναμονή των όσων θα προκύψουν από την σύνοδο των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους. Κλειστή η Wall λόγω αργίας.

Σταθεροποιητικά κινούνται οι ευρωαγορές εν αναμονή των όσων θα προκύψουν από την σύνοδο των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και ενώ η Wall Street είναι σήμερα κλειστή λόγω αργίας.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 ενισχύεται οριακά κατά 0,06% στις 7079 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει οριακή άνοδο κατ΄α0,05% στις 3985 μονάδες ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,12%.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ρευστοποιήσεις κερδών καταγράφονται στην ισπανική αγορά με τον ΙΒΕΧ να υποχωρεί κατά 0,47% στις 10336 μονάδες. Ο πορτογαλικός PSI καταγράφει απώλειες 0,22% στις 7564 μονάδες ενώ ο ιταλικός ΜΙΒ ενισχύεται κατά 0,18% στις 21506 μονάδες.

Από τις μετοχές που ξεχωρίζουν κατά την σημερινή συνεδρίαση είναι εκείνη της ΒΡ, η οποία ενισχύεται κατά 1,9% μετά την ανακοίνωση συμφωνίας συνεργασίας με την ρωσική Rosneft.

Σε γενικές γραμμές πάντως, οι επενδυτές φαίνεται πως αναμένουν τις εξελίξεις από το Eurogroup. Επισημαίνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, η σημαντική ενίσχυση των ευρωαγορών στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό στην διαφαινόμενη αλλαγή στάση της Γερμανίας και τα δημοσιεύματα που έφεραν το Βερολίνο να αποδέχεται την επέκταση των κεφαλαίων του ταμείου στήριξης. Με νέες δηλώσεις του όμως, τώρα ο Wolfgang Schaeuble, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών φέρεται να αλλάζει στάση, ενισχύοντας τις εντάσεις στις Βρυξέλλες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v