Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις ευρωαγορές

Ήπιες απώλειες καταγράφουν οι ευρωαγορές, καθώς τα νέα στοιχεία της Κίνας πυροδοτούν ανησυχίες υπερθέρμανσης, ενώ τα αποτελέσματα της Goldman Sachs συμπαρασύρουν πτωτικά τον τραπεζικό κλάδο.

Νευρικότητα επικρατεί στις ευρωαγορές μετά την κάθετη πτώση στην κινεζική αγορά και ενώ η απογοήτευση από τα αποτελέσματα της Goldman Sachs συμπαρασύρει πτωτικά τον τραπεζικό κλάδο.
Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAΧ 30 υποχωρεί κατά 0,53% στις 7044 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει υποχώρηση 0,54% στις 3955μονάδες ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,96% στις 5919 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,18% στις 10575 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει απώλειες 0,38% στις 7656 μονάδες ενώ ο ιταλικός ΜΙΒ ενισχύεται κατά 0,27% στις 21769 μονάδες.

Νωρίτερα, το χρηματιστήριο της Σαγκάης έκλεισε στο -2,92% μετά τα απροσδόκητα ισχυρά στοιχεία για ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας κατά 9,8% που δημιουργούν ανησυχίες υπερθέρμανσης και ενδεχομένων νέων μέτρων σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής.
Η εξέλιξη αυτή δημιούργησε πτωτικές πιέσεις στις τιμές των μετάλλων και κατ΄ επέκταση οδήγησε σε απώλειες τις μετοχές του μεταλλευτικού κλάδου.
 
Επιπλέον, μετά την χθεσινή απογοητευτική ανακοίνωση για τα αποτελέσματα της Goldman Sachs, ο τραπεζικός κλάδος βρίσκεται στο επίκεντρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v