Υποτονικό κλίμα στις ευρωαγορές

Περιορισμένο είναι το ενδιαφέρον στις ευρωπαϊκές συνεδριάσεις, εξαιτίας της αργίας στη λονδρέζικη αγορά αλλά και του συνεδρίου των Ρεπουμπλικάνων που διεξάγεται στη Νέα Υόρκη και αναμένεται ότι θα επιφέρει υποτονικό κλίμα στην Wall Street στη διάρκεια της εβδομάδας.

Ιδιαίτερα περιορισμένο είναι το επενδυτικό ενδιαφέρον στις ευρωπαϊκές συνεδριάσεις σήμερα, εξαιτίας της αργίας στη λονδρέζικη αγορά αλλά και του συνεδρίου των Ρεπουμπλικάνων που διεξάγεται στη Νέα Υόρκη και αναμένεται ότι θα επιφέρει υποτονικό κλίμα στην Wall Street στη διάρκεια της εβδομάδας.

Τη μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των επιμέρους δεικτών του Stoxx 600 στην Ευρώπη καταγράφει ο τεχνολογικός κλάδος, που υποκύπτει σε ρευστοποιήσεις κερδών μετά την ανάκαμψη των περασμένων συνεδριάσεων.



Με απώλειες 1,2% αντιδρά η μετοχή της γερμανικής TUI, της μεγαλύτερης τουριστικής επιχείρησης της Ευρώπης, σε δημοσίευμα που φέρει την τράπεζα WestLB να προωθεί την πώληση του μεριδίου 31,3% που κατέχει στην TUI.

Η UBS υποχωρεί 0,9% καθώς αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα την εξαγορά της μονάδας χρηματιστηριακών ερευνών της αμερικανικής Charles Schwab.

Ο τίτλος της Sanofi-Aventis ενισχύεται 0,8% μετά την παρουσίαση ερευνών σε ιατρικό συνέδριο που καταδεικνύουν ότι τα νέα φάρμακα της εταιρίας ενδέχεται να βοηθούν τους ασθενείς με καρδιακές παθήσεις.

Υψηλότερα κινούνται και οι μετοχές των δύο μεγαλύτερων κοινωφελών της Γερμανίας, EON και RWE, μετά την αναβάθμιση των τίτλων τους από την Lehman Brothers.

Οι προθεσμιακές αγορές των ΗΠΑ υποδεικνύουν πτωτικό άνοιγμα για τους δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές προβλέπεται να τηρήσουν στάση αναμονής μέχρι την ολοκλήρωση του συνεδρίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, αλλά και καθώς αναμένονται κρίσιμα στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα στοιχεία για την απασχόληση την Παρασκευή. Σήμερα το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ θα ανακοινώσει τα στοιχεία για τις ατομικές δαπάνες και το εισόδημα Ιουλίου.

Οι αναλυτές, βάσει δημοσκόπησης του Bloomberg, περιμένουν ότι οι ατομικές δαπάνες αυξήθηκαν 0,7% στο εξεταζόμενο διάστημα, μετά από πτώση 0,7% τον Ιούνιο. Το ατομικό εισόδημα αναμένεται ότι αυξήθηκε 0,5% μετά τη μείωση 0,2% του Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v