Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι ανακούφισης στις ευρωαγορές

Η εκτίμηση ότι η ΕΚΤ στην αυριανή της σύνοδο θα αποφασίσει μαζικές αγορές ευρωπαϊκών ομολόγων έδωσε ώθηση στις ευρωπαϊκές αγορές, με ράλι στο χρηματιστήριο της Μαδρίτης. Ισχυρή άνοδος στα futures της Wall.

Η ευρεία εκτίμηση ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην αυριανή της σύνοδο θα αποφασίσει μαζικές αγορές ευρωπαϊκών ομολόγων έδωσε ώθηση στις ευρωπαϊκές αγορές, με ράλι στο χρηματιστήριο της Μαδρίτης. Ισχυρή άνοδος στα futures της Wall

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 1,88% στις 6814 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο κατά 1,07% στις 3648 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,55% στις 5614 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει άνοδο 2,92% στις 9538 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται κατά 1,18% στις 7409 μονάδες και ο ιταλικός ΜΙΒ καταγράφει κέρδη κατά 1,32% στις 19359 μονάδες.

Ο τραπεζικός κλάδος ηγείται της ανόδου, καθώς οι επενδυτές φαίνεται πως εστιάζουν στις αγοραστικές ευκαιρίες που πλέον παρουσιάζονται. Πολλώ δε μάλλον, όταν μετά τις χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ, Jean Claude Trichet, η κρατούσα άποψη είναι πως η ευρωτράπεζα θα στηρίξει με μαζικές αγορές κρατικών ομολόγων.
 
Οι εξελίξεις αυτές σε συνδυασμό με την… μη απογοητευτική σημερινή δημοπρασία εντόκων στην Πορτογαλία έδωσαν το έναυσμα για μείωση των spread των ομολόγων της περιφέρειας, ενίσχυση του ευρώ πάνω από τα 1,31 δολ. και ισχυρά κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές.

Επισημαίνεται ότι νωρίτερα και τα ασιατικά χρηματιστήρια κινήθηκαν ανοδικά, συνεπεία της απροσδόκητης αύξησης των δραστηριοτήτων στον κινεζικό μεταποιητικό κλάδο σε υψηλό 7 μηνών. Η σταθερά ανοδική πορεία της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη είναι και η βασική αιτία για την ανοδική πορεία των futures της Wall Street με ποσοστά μεγαλύτερα του 1%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v