Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στις ευρωαγορές

Βραχυπρόθεσμη αποδεικνύεται η ανάκαμψη των ευρωαγορών, με απώλειες για τους χρηματιστηριακούς δείκτες και νέα ιστορικά υψηλά στο κόστος ασφάλισης των ισπανικών και των πορτογαλικών ομολόγων.

Βραχυπρόθεσμη αποδείχθηκε η ανάκαψη των ευρωπαϊκών αγορών, καθώς το κλίμα έχει αλλάξει με τους περισσότερους δείκτες να καταγράφουν απώλειες και την προσοχή να επιστρέφει στις αγορές της περιφέρειας. Σε νέα ρεκόρ εκτινάχθηκε το κόστος ασφάλισης των ισπανικών και των πορτογαλικών ομολόγων, μετά την απογοητευτική δημοπρασία εντόκων της Ιταλίας.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,58% στις 6808 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες κατά 0,73% στις 3701 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,34% στις 5649 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,69% στις 9481 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει απώλειες 0,6% στις 7536 μονάδες και ο ιταλικός ΜΙΒ υποχωρεί κατά 0,9% στις 19666 μονάδες

Ανοδικά ωστόσο, κινούνται τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Τα CDS των 5ετων ισπανικών κρατικών τίτλων ενισχύθηκαν κατά 25 μονάδες βάσης στις 350 μονάδες βάσης, σύμφωνα με την Markit. Τα πορτογαλικά spread ενισχύθηκαν στις 545 μονάδες βάσης, από 502, σύμφωνα με την Markit

Ισπανία και η Πορτογαλία κινούνται σε νέα ρεκόρ, γεγονός που υποδεικνύει ότι η ανησυχίες μετάδοσης της ιρλανδικής κρίσης δεν έχουν αποσοβηθεί» αναφέρει ο Gavan Nolan, αντιπρόεδρος της Markit.

Επισημαίνεται ότι η Ιταλία άνλτηση 5,5 δις. ευρώ σήμερα από την πώληση κρατικών τίτλων, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για υποτονικό ενδιαφέρον των επενδυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v