Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο οι ευρωαγορές

Πτωτικά κινούνται οι ευρωαγορές με πιέσεις σε τράπεζες και μεταλλευτικές, καθώς δημοσιεύματα φέρουν την Πορτογαλία ήδη να δέχεται πιέσεις ένταξης στον μηχανισμό στήριξης. Ημιαργία στις ΗΠΑ.

Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές με τον τραπεζικό κλάδο και τις μεταλλευτικές να δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, καθώς δημοσιεύματα φέρουν την Πορτογαλία να δέχεται τώρα πιέσεις ένταξης στον μηχανισμό στήριξης, ενώ νέο επεισόδιο φέρεται να βρίσκεται σε εξέλιξη στην κορεατική χερσόνησο.

Ο γερμανικός δείκτης DAX 30 υποχωρεί κατά 0,21% στις 6865 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,6% στις 3737 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει απώλειες 0,49% στις 5761 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 1,13% στις 9612 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει απώλειες κατά 0,34% στις 7602 μονάδες και ο ιταλικός ΜΙΒ υποχωρεί κατά 0,65% στις 19816 μονάδες.

Ο μεταλλευτικός κλάδος δέχεται πιέσεις, καθώς και οι τιμές των μετάλλων κινούντια πτωτικά. Οι αναλυτές προβλέπουν ότι το Πεκίνο θα προχωρήσει σε νέα μέτρα χαλιναγώγησης της οικονομίας, ίσως ακόμη και σε αύξηση επιτοκίων μέχρι τα τέλη του έτους. Οι μετοχές των Rio Tinto και BHP Billiton καταγράφουν απώλειες 2,4% και 2,6% αντιστοίχως.

Πτωτικά κινείται και ο τραπεζικός κλάδος καθώς έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την διεξαγωγή των επόμενων ευρωπαϊκών stress test

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v