Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποκλιμακώνεται η ένταση στις ευρωαγορές

Ανακάμπτουν οι χρηματιστηριακοί δείκτες μετά τα χαμηλά 6 εβδομάδων με κινητήριο δύναμη τις μεταλλευτικές. Νευρικότητα ωστόσο, επικρατεί και πάλι στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, εν αναμονή του ιρλανδικού 4ετούς πλάνου

Αποκλιμακώνεται η ένταση στις χρηματιστηριακές αγορές με τους ευρωπαϊκούς δείκτες να ανακάμπτουν μετά τα χαμηλά έξι εβδομάδων. Ανοδικά κινείται ο μεταλλευτικός κλάδος, καθώς οι τιμές του χαλκού και του ψευδάργυρου ενισχύονται για πρώτη φορά μετά από 4 συνεδριάσεις.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 ενισχύεται κατά 0,45% στις 6735 μονάδες. Ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,42% στις 3739 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,53% στις 5611 μονάδες.

Νευρικότητα ωστόσο εξακολουθεί να επικρατεί στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου μετά και την υποβάθμιση της Ιρλανδίας από την Standard & Poor's. Ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,95% στις 9600 μονάδες, ο ιταλικός ΜΙΒ κατά 0,74% στις 19800 μονάδες ενώ ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται οριακά κατά 0,05% στις 7621 μονάδες.


Νωρίτερα, οι ασιατικές αγορές είχαν καταγράψει μικτή εικόνα, με το χρηματιστήριο της Σεούλ να κλείνει σταθεροποιητικά και την κινεζική αγορά καταγράφοντας τελικά κέρδη. Εξέλιξη ιδιαίτερα σημαντική, δεδομένου ότι το χθεσινό sell off είχε πυροδοτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις κρίσιμες εξελίξεις στην κορεατική χερσόνησο.

Οι επενδυτές αναμένουν σήμερα το τετραετές δημοσιονομικό πλάνο της κυβέρνησης του Δουβλίνου για την άντληση 15 δισ. ευρώ, αλλά και μπαράζ μακροοικονομικών μεγεθών, κυρίως για την αμερικανική οικονομία.

Η μετοχή της Bank of Ireland καταγράφει κάθετη πτώση 6,8% αφού δημοσιεύματα φέρουν την ιρλανδική κυβέρνηση να εξετάζει την κρατικοποίησή της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v