Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό τριών εβδομάδων οι ευρωαγορές

Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, σε χαμηλό τριών εβδομάδων, καθώς η είδηση για την ανταλλαγή πυρών στην κορεατική χερσόνησο εντείνει το ήδη αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί με την Ιρλανδία.

Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, σε χαμηλό τριών εβδομάδων, καθώς η είδηση για την ανταλλαγή πυρών στην κορεατική χερσόνησο εντείνει το ήδη αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί μετά την υπαγωγή της Ιρλανδίας στον μηχανισμό στήριξης.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,68% στις 6775 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,8% στις 3788 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,79% στις 5635 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 1,32% στις 9864 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει απώλειες 1,09% στις 7703 μονάδες και ο ιτλαικός ΜΙΒ υποχωρεί κατά 0,56% στις 20258 μονάδες.

Επισημαίνεται ότι και κατά την χθεσινή συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές αγορές κατέγραψαν απώλειες καθώς επενδυτές και αναλυτές εστιάζουν την προσοχή τους στα ευρύτερα δημοσιονομικά αλλά και πολιτικά πλέον προβλήματα της ευρωζώνης, αλλά και στην φημολογία για το «επόμενο θύμα» της κρίσης… την Πορτογαλία.

Επιπλέον, ισχυρές απώλειες καταγράφηκαν νωρίτερα στις ασιατικές αγορές καθώς οι επενδυτές έχουν τρομάξει από τα νέα αιματηρά επεισόδια στην κορεατική χερσόνησο, αλλά και την έντονη φημολογία για επικείμενη αύξηση των επιτοκίων στην Κίνα

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v