Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ευρωπαϊκές αγορές

Μικτά πρόσημα στους ευρωπαϊκούς δείκτες, μετά τα ισχυρά κέρδη της χθεσινής συνεδρίασης και ενώ το φλέγον ζήτημα της Ιρλανδίας εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Μικτή εικόνα στις ευρωπαϊκές αγορές μετά τα ισχυρά κέρδη της χθεσινής συνεδρίασης και ενώ το φλέγον ζήτημα της Ιρλανδίας εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 ενισχύεται κατά 0,24% στις 6848 μονάδες, ογαλλικός CAC 40 καταγράφει οριακή άνοδο 0,07% στις 3870 μονάδες ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί οριακά κατά 0,09% στις 5763 μονάδες.

Δυσμενέστερο το κλίμα στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, με τον ισπανικό ΙΒΕΧ να υποχωρεί κατά 0,87% στις 10235 μονάδες, τον πορτογαλικό PSI καταγράφει οριακές απώλειες 0,05% στις 7892 μονάδες και τον ιταλικό ΜΙΒ να υποχωρεί κατά 0,42% στις 20788 μονάδες.

Στο επίκεντρο και οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο αύξησης επιτοκίων στην Κίνα.

Οι αναλυτές εννέα τραπεζών που συμμετείχαν αυτή την εβδομάδα σε δημοσκόπηση του Bloomberg εκτιμούν ότι η κεντρική τράπεζα της Κίνας θα προχωρήσει μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου σε αύξηση επιτοκίων. Επισημαίνεται πως η Κίνα αύξησε τον προηγούμενο μήνα τα επιτόκιά της, για πρώτη φορά μετά το 2007, ενώ η κυβέρνηση του Πεκίνου επιβάλει μέτρα για την πάταξη του πληθωρισμού όπως πλαφόν στις τιμές τροφίμων. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε τον Οκτώβριο στο 4,4%, αλλά ο δείκτης τιμών τροφίμων εκτινάχθηκε κατά 10,1%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v